Ole Øster Mindfulness

Mindfulness forløb i virksomheder

Formålet med dette forløb er at styrke medarbejderens iboende ressourcer, og evnen til at forblive i en tilstand af ro og overblik. Dette vil fremme trivsel og reducere stress.

Forløbet vil være et åndehul i en travl hverdag. Den enkelte vil opleve, at man opnår mere fokus og stabilitet, som giver overskud til at håndtere hverdagens udfordringer.

Gennem forløbet vil vi arbejde med, at blive mere nærværende -mere tilstede i nuet. At blive i stand til at slippe tankespind om fortid og fremtid. Det er her, du har mulighed for at få det hele med. Opleve det der er –som det er lige nu. Det er i nuet, vi kan bryde de uhensigtsmæssige mønstre, vi alle er fanget i. Bryde dem og gøre dem til vores styrker, som så kan anvendes efter behov.

Vi kommer til at træne evnen til at ’blive hos sig selv’. Både i situationer der spidser til og i vores relationer med andre mennesker. Ved at mærke hvad der sker i dig selv, af tanker og følelser. Det giver mere overblik og indsigt. Du mærker dine grænser og kan bliver bedre til at sætte dem. På den måde bliver den enkelte i stand til at tage ansvar for sig selv alene, i fællesskabet og i et team.

Forløbet er et oplevelsesorienteret forløb, hvor undervisningen tager udgangspunkt, i det der er og deltagernes observationer. Der vil være små lette teoretiske indlæg, men teroien vil primært indarbejdes gennem de praktiske øvelser. Der bliver forskellige øvelser og mulighed for deling undervejs. Forløbet lægger op til, at deltagerne træner/mediterer mellem sessionerne (for fuldt udbytte bør man afsætte ca. 30 min dagligt, så længe forløbet varer).

Forløbet vil give:

  • Indblik i Mindfulness principper.
  • Praktisk træning i meditation og nærværstræning.
  • Forbedret evne til stresshåndtering og reduktion af stress.
  • Indsigt i egne værdier.
  • Kriger / offer – Træne evnen til at åbne hjertet og leve mere frit, og berige andre mennesker. Opøve modet til at gå ud af offerroller.
  • Øget mental robusthed
  • Forbedret kommunikation, øget trivsel og arbejdsglæde

Forløbet kan sammensættes, så det passer til din virksomhed herunder forløbets længde.

Prisen sættes efter antallet af sessioner og deltagere.

Der vil ligeledes være mulighed for at sende enkelte medarbejdere på et af de åbne forløb, se mere på mindfulnessliving.dk om de åbne forløb.

Baggrund

Forløbet er bygget op over det internationalt anderkendte MBSR forløb (Mindfulness Based Stress Reduction) skabt at Jon Kabat-Zinn (Professor of medicine, University of Massachusetts).

MBSR ligger til grund for meget af den forskning, der er lavet omkring mindfulness, meditation og hjernen. Metoden er blevet anvendt siden 1979 med slående succes.

© 2024 Ole Øster Mindfulness

Theme by Anders Norén