8 ugers kursus i Meditation & Mindfulness


21. september – 16. november 2017


Ta hånd om din stress med mindfulness

 

Livet udfolder sig i en række af nu´er. Hvis ikke vi er absolut nærværende i mange af disse øjeblikke, går vi ikke alene glip af det mest værdifulde i livet, men vi opdager heller ikke vores rige og dybe muligheder for vækst og forvandling.”

Jon Kabat-Zinn.

 

Målgruppe

Dette kursus henvender sig alle med lyst til at prøve mindfulness. Nybegyndere, let øvede og erfarne brugere i meditation og mindfulness. Det er altså ingen forudsætning for deltagelse, at have forudgående erfaring med mindfulness og meditation. Kurset indeholder en masse stressreducerende øvelser og meditationer, og henvender sig således også til mennesker, der oplever stress, privat såvel som arbejdsmæssigt. 

Indhold

-Guidede meditationer og opmærksomhedsøvelser i Grundlæggende Mindfulness Praksis.

Træning i den Zen-baserede mindfulness og meditation følger læringen igennem erfaringsbaseret viden. Dette giver større selvindsigt og -forståelse af egen opmærksomhed og nærvær i nuet.

-Guidede åndedrætsøvelser, siddende og liggende meditationer, kropsskanning og hjertemeditation

-Kropsbaserede opmærksomhedsøvelser, der styrker din kropsbevidsthed og gør dig klogere på sammenhængen og dynamikken mellem tanker, følelser og kropslige fornemmelser.

-Walking meditation og yin-yoga, der på hver sin måde styrker samhørigheden mellem sind og krop.

-Stressreducerende øvelser og meditationer. 

-De syv grundholdninger fra Jon Kabat Zinns stressreducerende MBSR-program vil blive introduceret.

Opmærksomheden
Meditation er med til at bringe opmærksomhed og nærvær i nuet til de kropsfornemmelser, følelser og tanker, der er til stede, som de er i nuet. Ved at blive mere bevidst om dette, kan du bl.a. opnå øget mental ro, balance, mere nærvær, større psykisk robusthed og øget koncentrationsevne.

Øget bevidsthed
Du kan opnå bedre forudsætninger for at træffe valg, da du gennem mindfulness kan få større bevidsthed om det, der foregår i dit sind. Du lærer at iagttage dine tanker som tanker og ikke en afspejling af virkeligheden. Du kan lære at være til stede i det, der ER -som det ER.

Stressreduktion
Du lærer at blive opmærksom på dine tanker, følelser og din krop i forbindelse med stress. Du får indsigt i, hvad din krop fortæller og i hvilke positive og negative handlemønstre, du har, når du oplever stress. Kurset giver dig redskaber til at stoppe op, lytte og mærke efter, så du undgår at sidde fast i dine stressmønstre. Mindfulness og bevidsthed skaber en opmærksomhed på nuet, som kan give dig pauser, så du lærer at håndtere og forebygge din stress fremadrettet. 

Hjemmearbejde
Der anbefales 15-45 minutters daglig meditationstræning mellem undervisningsgangene. Der vil blive mailet mp3 filer med guidede meditationer til deltagerne som en støtte til den daglige praksis.

Praktiske oplysninger
Undervisningen finder sted i Student House 111, Ammunitionsvej 1, 8800 Viborg. I kursuslokalet på 1.sal mod nord. Adgang via trappen mod nord. Studenterhuset ligger lige overfor Friskolen i Viborg.

Der vil være yogaunderlag og tæpper til alle i lokalet.

Tidspunkter

  1. Torsdag den 21. september 2017 kl. 19.00 til 21.00.
  2. Torsdag den 28. september 2017 kl. 19.00 til 21.00
  3. Torsdag den 05. oktober 2017 kl. 19.00 til 21.00
  4. Torsdag den 12. oktober 2017 kl. 19.00 til 21.00
  5. Torsdag den 26. oktober 2017 kl. 19.00 til 21.00
  6. Torsdag den 2. november 2017 kl. 19.00 til 21.00
  7. Torsdag den 9. november 2017 kl. 19.00 til 21.00
  8. Torsdag den 16. november 2017 kl. 19.00 til 21.00

Vær opmærksom på, der ikke er undervisning i uge 42. 

Pris og tilmelding
Kurset koster kr. 1995 inklusiv mindfulness-meditationer som mp3 træningsfiler, yogaprogram mm. Ved tilmelding bedes du oplyse navn, adresse, tlf. nr. og mailadresse. Tilmeldingen er bindende og gyldig ved betaling.

Tilmelding senest den 07.09.2017. Du kan tilmelde dig på tlf: 21707578 via opkald eller sms, eller sende en mail til ostermadsen@gmail.com.

Datoer for aktuelle kurser findes under begivenheder på facebooksiden Mindfulnessinstruktør Ole Øster, eller på forsiden på hjemmesiden www.mindfulnessliving.dk

Kontaktinfo
Certificeret Mindfulnessinstruktør Ole Øster

Mobil: 21 70 75 78

Mail ostermadsen@gmail.com

Om meditation og mindfulness.

Meditation handler ikke om at blive en anden end den du er – men gennem venlig accept at blive gode venner med den du allerede er”. Pema Chodron

“Siddende stille. Uden at gøre noget. Foråret kommer. Og græsset gror af sig selv”. Zen